καμερα νεα υορκη
ρεσεαρψη γατε
ποταμια φιλιππινων
Και ενώ συνωμοσιολόγοι συνεχίζουν με αμείωτη ένταση το «ντιμπέιτ» για το ποιος τράβηξε τη σκανδάλη, υπάρχει και ένας ακόμη… ένοχος για το θάνατο του Κένεντι, που δεν «θυμάται» σχεδόν κανένας. Και ποιος είναι αυτός;
https://vskeygsh.blogspot.com/2019/04/blog-post_4.html
Η χρόνια μάχη του Κένεντι με τους πόνους στη μέση του και ο «κηδεμόνας», που φορούσε, και δεν τον άφησε να σκύψει για να προστατευτεί από τη δεύτερη σφαίρα του δολοφόνου του. Ο νεαρότερος πρόεδρος των ΗΠΑ δέχτηκε μια σφαίρα στο λαιμό και μια στο κεφάλι, και, όπως αναφέρει το CNNi, ο «κηδεμόνας» δεν του επέτρεψε να πέσει στο πάτωμα του αυτοκινήτου για να προστατευτεί.
ποταμια φιλιππινων
Ο Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ / Dallas Police Department/Dallas Municipal Archives/University of North Texas/Handout/File Photo via REUTERS
«Ο κηδεμόνας ήταν ουσιαστικά ένας στενός κορσές γύρω από τους γοφούς, το κάτω μέρος της μέσης αλλά και λίγο υψηλότερα» δήλωσε ο δρ. Τhomas Pait, νευροχειρουργός και ένας εκ των συγγραφέων μελέτης για τις αποτυχημένες επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Κένετι.
«Το έδενε πολύ σφιχτά και στη συνέχεια έβαζε και έναν επίδεσμο, σε σχήμα του οκτώ, γύρω από τον κορμό του. Σκεφτείτε το, εάν έχετε αυτόν τον κηδεμόνα μέχρι πάνω στο στήθος σας, πάνω από τις θηλές, και πολύ σφιχτά, θα καταφέρνατε να σκύψετε προς τα εμπρός;» είπε ο ίδιος.
Τα προβλήματα υγείας του Κένεντι
Παρότι η οικογένεια Κένεντι κρατούσε ως επτασφράγιστο μυστικό τα προβλήματα υγείας του νεαρού προέδρου – ακόμη και μετά τη δολοφονία του - ορισμένες πληροφορίες είδαν το φως της δημοσιότητας.
Είναι άλλωστε δύσκολο να κρύψει κάποιος φωτογραφίες του Τζον Κένεντι να περπατά με πατερίτσες μετά από κάποια από τις επεμβάσεις στην πλάτη του. Το 2002 ο ιστορικός Ρόμπερτ Ντάλεκ έλαβε άδεια πρόσβασης σε μια σειρά από έγγραφα της περιόδου 1955 και 1963. Τότε άρχισαν να δημοσιοποιούνται και οι πρώτες συγκεκριμένες πληροφορίες για τα προβλήματα υγείας του Κένεντι.
Ο δρ. Justin Dowdy, ο άλλος συγγραφέας της μελέτης για τις αποτυχημένες επεμβάσεις του Κένεντι, διάβασε με μεγάλη προσοχή το βιβλίο του ιστορικού αλλά και πολλές άλλες βιογραφίες για τον Αμερικανό πρόεδρο. «Πραγματικά αιφνιδιάστηκα από τον πόνο που αισθανόταν ο Κένεντι» είπε ο ίδιος, και συμπλήρωσε: «Πόσο καιρό βρισκόταν αντιμέτωπος με τον πόνο, παρότι η ζωή του ήταν σύντομη, πώς επηρέασε τη ζωή του και πώς κατάφερε να αποκρύψει τα περισσότερα από αυτά από τον κόσμο και σίγουρα από τους πολιτικούς αντιπάλους του».
Η ζωή του
Ο Κένεντι ήταν ασθενικό παιδί. Κόλλησε οστρακιά σε ηλικία δύο ετών και κατά τη διάρκεια της εφηβείας του έμπαινε και έβγαινε από τα νοσοκομεία με πόνους στις αρθρώσεις και συμπτώματα γρίπης. Πηγή ανησυχίας αποτελούσε για την οικογένειά του και η απώλεια βάρους... Στην ηλικία των 15 ετών, ζύγιζε μόλις 53 κιλά και η οικογένειά του φοβόταν ότι πάσχει από λευχαιμία. Αυτός είναι και ο λόγος που την αμέσως επόμενη χρονιά της ζωής του, μεταφέρθηκε για εξετάσεις στη γνωστή Mayo Clinic, όπου οι γιατροί κατέληξαν σε μια διαφορετική διάγνωση: πεπτικό έλκος, αυτό που σήμερα ονομάζεται κολίτιδα.
Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων στο Χάρβαρντ, επισκεπτόταν τακτικά γιατρούς και έπαιρνε «κοκτέιλ» φαρμάκων. Παρόλα αυτά, έχανε συνεχώς βάρος, αισθανόταν αδύναμος και είχε σοβαρούς στομαχικούς πόνους.
Πηγή: JFK Library/The White House/Cecil Stoughton/File Photo via REUTERS
Εκείνη την εποχή άρχισε να «αστειεύεται» ότι το τέλος είναι κοντά. «Έριξα μια ματιά στον ιατρικό μου φάκελο και μπορούσα να δω ότι μου έπαιρναν νοητά μέτρα για φέρετρο» είχε γράψει κάποτε ο ίδιος σε έναν φίλο του.
No comments:
Post a Comment