Monday, April 8, 2019

περιστροφικη αρθρωση

https://ivfcukyz.blogspot.com/2019/05/blog-post_7.html
mk lol download 2015

Η κυβέρνηση αιφνιδίασε με την κίνησή της να προτείνει το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργό, Βύρωνα Πολύδωρα για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ, δέχθηκε όμως τα πυρά της αντιπολίτευσης για την συγκεκριμένη επιλογή, γεγονός που δείχνει ότι το αδιέξοδο σε ό, τι αφορά τη συγκρότηση ΕΣΡ θα παραμείνει και στη Διάσκεψη των Προέδρων που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα.


περιστροφικη αρθρωση

Δεδομένων των αντιδράσεων στην υποψηφιότητα Πολύδωρα, δύσκολα θα βγει λευκός καπνός από τη Διάσκεψη των Προέδρων για την προεδρία του ΕΣΡ, καθώς για αυτό απαιτείται πλειοψηφία 4/5, πράγμα που μοιάζει αδύνατο, με τις πιθανότητες να συγκλίνουν περισσότερο στο να μην υπάρξει συμφωνία για τη συγκρότηση ΕΣΡ.


Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επαναλαμβάνουν πως αυτό που προέχει είναι η επιστροφή των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, με την κυβέρνηση να καταθέτει τη Δευτέρα διάταξη με την οποία θα καταργείται το άρθρο του νόμου 4339/15 το οποίο μετέφερε τις αρμοδιότητες από το ΕΣΡ στην κυβέρνηση. «Όλες οι αρμοδιότητες, καθώς και του διαγωνισμού και των λεπτομερειών του επανέρχονται έτσι στο ΕΣΡ», ανέφεραν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές.


«Είναι αυτονόητο ότι υπό το φως της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας η αρμοδιότητα για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού και των λεπτομερειών της διεξαγωγής περνάει στο ΕΣΡ άμεσα, όπως άλλωστε προέβλεπε από την αρχή ο Ν.4339/15. Είναι η ώρα να πέσουν οι τόνοι και να αναζητηθούν οι ευρύτατες δυνατές συναινέσεις. Η συγκρότηση ΕΣΡ, ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες και η επακόλουθη αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών είναι συνταγματική υποχρέωση και ευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων», τόνισε σε δήλωσή του ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.


Τι κρύβεται πίσω από την πρόταση για Πολύδωρα;


Αν και η πρόταση της κυβέρνησης αιφνιδίασε αρκετούς, εξυπηρετεί δύο βασικούς στόχους του Μαξίμου.


Ο πρώτος, αφορά την επιδίωξη της κυβέρνησης να «στριμώξει» πολιτικά τη Νέα Δημοκρατία καταδεικνύοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει πρόθεση να συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Υποδεικνύοντας ένα πρόσωπο όπως τον Βύρωνα Πολύδωρα στο Μαξίμου θεώρησαν ότι είτε η ΝΔ θα αναγκαστεί να τον αποδεχτεί είτε, σε αντίθετη περίπτωση, θα εκτεθεί πολιτικά και επικοινωνιακά.


2466350


Πηγή: Eurokinissi-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ/φωτογραφία αρχείου


Από την άλλη, η πορεία των πραγμάτων δείχνει ότι στην κυβέρνηση επιχειρούν, πλέον, στροφή 180 μοιρών καθώς αμέσως μετά την ανακοίνωση για τον Πολύδωρα ήρθε και η ανακοίνωση του Νίκου Παππά για παράλληλη επαναφορά των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ από τον υπουργό Επικρατείας, όπως προέβλεπε ο νόμος Παππά. Πρόκειται στην ουσία για κατάργηση βασικής αρχής του νόμου Παππά τον οποίο το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό.


Όπως γίνεται αντιληπτό πρόκειται για αλλαγή πλεύσης της κυβέρνησης καθώς μέχρι το βράδυ της Παρασκευής από το Μαξίμου επέμεναν ότι πρώτα θα κατατεθεί ο νόμος – γέφυρα και ακολούθως θα συγκροτηθεί το ΕΣΡ


Το χρονικό της υποψηφιότητας Πολύδωρα



περιστροφικη αρθρωση
νοσηλευτικη σπαρτης μορια 2015
https://mggenitx.blogspot.com/2019/05/blog-post_61.html

No comments:

Post a Comment