Sunday, April 14, 2019

ανταποδιδω εις διπλουν

https://vpreskiu.blogspot.com/2019/04/blog-post_108.html
δικαιωμα ψηφου εκλογες
ανταποδιδω εις διπλουν
ανταποδιδω εις διπλουν

Στάθηκε στην οροφή του Κέντρου, στο πλευρό συγγενών των άλλων έξι μελών της αποστολής, και περίμενε ενθουσιωδώς την εκτόξευση. Ο ουρανός ήταν καθαρός, όλα έβαιναν βάσει σχεδιασμού και τίποτα δεν προμήνυε τη δραματική συνέχεια.


Αμέσως μετά την εκτόξευση, ο νεαρός Scobee κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. «Είδα τη μαμά μου και το είχε καταλάβει και εκείνη», θυμάται, περιγράφοντας τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν μπροστά του.


Μέσα σε 73 δευτερόλεπτα το διαστημικό λεωφορείο που μετέφερε τον πατέρα του διαλύθηκε πλήρως, σκοτώνοντας όλους τους επιβαίνοντες. Ο διοικητής Scobee έχασε τη ζωή του μαζί με τους Christa McAuliffe, Gregory Jarvis, Ronald McNair, Ellison Onizuka, Judith Resnik και Mike Smith.


mind master τιμη

Η έκφραση της μητέρας του, June, στοιχειώνει τον Richard μέχρι σήμερα. «Έπειτα από τόσα χρόνια είναι ακόμη δύσκολο να θυμάμαι τη θλίψη στα μάτια της», λέει 33 χρόνια μετά το δυστύχημα ο αντιστράτηγος, πλέον, Scobee.


«Όλος ο κόσμος είδε τον πατέρα μου να πεθαίνει, είδαν το τέλος της καριέρας του. Αυτό που δεν είδαν ήταν η ζωή του, η οποία ήταν απίθανη», τονίζει, σημειώνοντας πως θεωρεί χρέος του να μοιραστεί τις αναμνήσεις του.


1338719


Τα μέλη της αποστολής Challenger (O Scobee είναι ο μεσαίος άντρας στην πρώτη σειρά)/Πηγή: EPA/NASA/ΑΠΕ-ΜΠΕ


Από μηχανικός αστροναύτης


Ο Scobee ξεκίνησε την καριέρα του στην Πολεμική Αεροπορία, εργαζόμενος ως μηχανικός. Δούλευε και σπούδαζε. Έγινε αξιωματικός, πιλότος μαχητικού και πιλότος δοκιμαστικών πτήσεων πριν τελικώς λάβει μία θέση στο σώμα αστροναυτών της NASA.


«Ξεκίνησε σαν μηχανικός σε εμπορικά αεροσκάφη και έφτασε να διοικεί ένα διαστημικό λεωφορείο», σημειώνει, περήφανος, ο γιος του.


Οι ηγετικές αρετές του Scobee ήταν αξιέπαινες και αναγνωρίζονταν από τους συναδέλφους του. «Σε έκανε να νιώθεις καλά για τον εαυτό σου», θυμάται ο Richard, «είχε έναν τρόπο να σε κάνει να νιώθεις επιτυχημένος».





https://icktmuuf.blogspot.com/2019/04/blog-post_17.html

No comments:

Post a Comment