Monday, May 27, 2019

μαραγκος αλεξανδρεια

https://tcanamrf.blogspot.com/2019/03/blog-post_129.html

- Πόσο μεγάλη είναι η έκταση της πυρκαγιάς; Και πώς εξαπλώθηκε τόσο γρήγορα;


Λίντον Πρόντο: Αυτό είναι δύσκολο να το πω τώρα. Σε μια τέτοια ακραία κατάσταση, πρέπει συνήθως να καταφύγουμε σε όσα μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης ή τα κοινωνικά δίκτυα. Οι αρχές είναι πιεσμένες αυτήν τη στιγμή και πολλές λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμα αντικείμενο επεξεργασίας. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι υπάρχει μια πυρκαγιά στα περίχωρα των πόλεων και των αγροτικών οικισμών - στη γλώσσα μας ονομάζουμε αυτή τη ζώνη Wildland Urban Interface (WUI). Οι πυρκαγιές σε ένα τέτοιο τοπίο εξαρτώνται λιγότερο από το μέγεθός τους και περισσότερο από την ταχύτητά τους. Και εδώ ήταν ο καταστροφικότερος παράγοντας: πολλοί άνθρωποι απλώς δεν μπορούσαν να διαφύγουν εγκαίρως.


https://cpfuxkeo.blogspot.com/2019/04/blog-post_13.html

πεπα το γουρουνακι χριστουγεννα στα ελληνικα

- Είναι τέτοιου είδος πυρκαγιές συνήθεις αυτή την εποχή στην Ελλάδα;


Λίντον Πρόντο: Αυτές οι πυρκαγιές δεν πρέπει να προκαλούν έκπληξη με αυτές τις καιρικές συνθήκες - και στην Ελλάδα πρέπει να τις περιμένουμε κάθε χρόνο. Αυτό που είναι διαφορετικό από το συνηθισμένο, είναι η ιδιαίτερα ξηρή χρονιά σε ολόκληρη την Ευρώπη, και είναι σίγουρα ασυνήθιστο να ξεσπάνε επικίνδυνες πυρκαγιές στις βορειότερες περιοχές - όπως στη Σουηδία - ακόμα και στην Κεντρική Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας.


- Δηλαδή, οι καιρικές συνθήκες είναι κρίσιμες;


Λίντον Πρόντο: Απολύτως. Σε πολύ ξηρή χρονιά με υψηλές θερμοκρασίες, ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος - αλλά ο πιο θανατηφόρος παράγοντας είναι ο άνεμος. Η αιτία της ίδιας της πυρκαγιάς είναι κατά κανόνα η ίδια κάθε χρόνο: ανθρώπινη απροσεξία, υπολείμματα σοδειάς και εμπρησμός. Δεν είναι ακόμη γνωστό, ποιο ήταν το αίτιο αυτής της πυρκαγιάς στην Ελλάδα.


- Οι ερευνητές του κλίματος παρακολουθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, κατά μέσο όρο να ανεβαίνει η θερμοκρασία στην Ευρώπη. Μπορεί όμως αυτές οι φωτιές να αποδοθούν στην κλιματική αλλαγή;


Λίντον Πρόντο: Οι ίδιες οι πυρκαγιές όχι. Αλλά η αλλαγή του κλίματος επηρεάζει τις συνθήκες οι οποίες δυσχεραίνουν τον έλεγχο των φυσικών πυρκαγιών καθώς και των ανθρωπογενών πυρκαγιών.




μαραγκος αλεξανδρεια
μαραγκος αλεξανδρεια
ιεχωβαδες προσηλυτισμος

No comments:

Post a Comment