πιζα ιταλια αεροδρομιο
σπιτια ωραιοκαστρο αγορα ευκαιρια
σπιτια ωραιοκαστρο αγορα ευκαιρια
Αν και η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποσαφήνισε χθες πως η συζήτηση στο Eurogroup αποτέλεσε ένα πρώτο βήμα στην κατεύθυνση της διασφάλισης της βιωσιμότητας του χρέους, ωστόσο η αναφορά αυτή δεν αποτελεί πιστοποιητικό βιωσιμότητας. Ειδικά από τη στιγμή που η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ λίγα λεπτά νωρίτερα είχε καταστήσει σαφές πως δεν έχει δοθεί αρκετή σαφήνεια για τις παρεμβάσεις ελάφρυνσης του χρέους.
Η ίδια μάλιστα ξεκαθάρισε πως Ταμείο θα προβεί σε δύο αναλύσεις βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, μία όταν καταθέσει τη «συμφωνία επί της αρχής» για την προληπτική γραμμή χρηματοδότησης στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου (έως τις 27 Ιουλίου) και μία με τη λήξη του ελληνικού προγράμματος.
Η Κριστίν Λαγκάρντ ανέφερε πως το Ταμείο θεωρεί ότι στο Eurogroup έγινε «μεγάλη πρόοδος» όσον αφορά στα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, αλλά χρειάζεται περισσότερη «σαφήνεια» για να συντάξει μια θετική έκθεση για το χρέος, που ακολούθως θα ξεκλειδώσει τη δόση από το δάνειο των 2 δισ. ευρώ που θα εγκρίνει «επί της αρχής» το ΔΣ του ΔΝΤ.
Αλλά οι ασαφής κατά το ΔΝΤ προβλέψεις για την ελάφρυνση του χρέους μόνον περιορισμένου εύρους δεν είναι. Το Eurogroup αποφάσισε πως το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ θα διατηρηθεί έως το 2022 και εν συνεχεία θα ακολουθηθεί μια δημοσιονομική πορεία που θα προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 2% του ΑΕΠ ή λίγο μεγαλύτερο κατά την περίοδο από το 2023 έως το 2060. Η ετήσια εξυπηρέτηση του χρέους (ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες) θα πρέπει να είναι κάτω του 15% του ΑΕΠ μεσοπρόθεσμα και κάτω από το 20% του ΑΕΠ στη συνέχεια, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι το χρέος μειώνεται σταθερά
Το Eurogroup δήλωσε έτοιμο να εφαρμόσει μια δεύτερη ομάδα μέτρων για το χρέος, ώστε να πετύχει τους στόχους των ακαθάριστων χρηματοδοτικών αναγκών. Αυτά περιλαμβάνουν κατάργηση του επιτοκιακού πέναλτι που σχετίζεται με την επαναγορά χρέους κατά το δεύτερο ελληνικό πρόγραμμα, τη χρήση των κερδών από το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων (SMP), την αποκατάσταση της μεταφοράς στην Ελλάδα των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει το Ευρωσύστημα (SMP και ANFA) από το δημοσιονομικό έτος 2017 και έναν ανασχεδιασμό του χρέους. Στη βάση δε της τελικής έκθεσης βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους - που θα συντάξει το ΔΝΤ - θα μπορούσε να εφαρμοστεί μια επέκταση των ωριμάνσεων των δανείων και μιας περαιτέρω περιόδου χάριτος από 0 έως 15 έτη.
https://siydwxes.blogspot.com/2019/03/blog-post_150.html
https://xzjiotqy.blogspot.com/2019/03/blog-post_130.html
No comments:
Post a Comment