Thursday, May 16, 2019

εταιρεια ανακυκλωσης υπολογιστων

body on me скачать бесплатно
μολυνση στο ματι χαλαζιο
εταιρεια ανακυκλωσης υπολογιστων

Η πάστα του αβοκάντο τρώγεται πάνω σε μια ξεροψημένη φέτα ψωμί ή στα τάκος αλλά στο παρελθόν έχει κάνει την εμφάνισή του ακόμη και σε… παγωτό, smoothies ή κάποια σάλτσα για μακαρόνια.


https://mggenitx.blogspot.com/2019/04/blog-post_36.html

εταιρεια ανακυκλωσης υπολογιστων

Η κατανάλωση του αβοκάντο στις ΗΠΑ έχει αρχίσει να αυξάνεται από το 1989. Τότε καταναλώνονταν περίπου 0,4 κιλά κατά άτομο, σύμφωνα με το Agriculture Marketing Research Center – μια ερευνητική ομάδα που δέχεται επιχορήγηση από το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας.


Μέχρι το 2014, η κατά κεφαλήν κατανάλωση αυξήθηκε στα 3,17 κιλά και σήμερα τα αβοκάντο θεωρούνται ένα δημοφιλές φρούτο – κυρίως επειδή έχουν τεράστια διατροφικά οφέλη.


Τι ακριβώς, όμως, τα κάνει τόσο καλά για την υγεία μας;


«Τα αβοκάντο είναι από τα λίγα φρούτα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος και χαμηλή σε ζάχαρη» είπε στο CNNi ο δρ. Ντόναλντ Χένσρουντ, ιατρικός διευθυντής του προγράμματος Υγιεινής Διατροφής της Μάγιο Κλίνικ (Mayo Clinic) στο Ρότσεστερ της Μινεσότα και ειδικός σε θέματα διατροφής και προληπτικής ιατρικής.


bacon 2612198 1280
Πηγή: Pixabay


«Μαζί με τους ξηρούς καρπούς, το ελαιόλαδο και το κραμβέλαιο, τα αβοκάντο περιέχουν κυρίως μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία σχετίζονται με πολλά οφέλη υγείας» είπε ο ίδιος, και συμπλήρωσε: «Τα αβοκάντο περιέχουν, επίσης, άλλα συστατικά όπως βιταμίνες Β, E, C, και ίνες, που τα κάνουν ακόμη πιο υγιεινά. Η περιεκτικότητά τους σε κάλιο είναι υψηλότερη απ’ ότι οι μπανάνες».


Και παρότι το φρούτο μετατράπηκε σε διατροφική μανία, η ιστορία του αβοκάντο ξεκίνησε στη Νότια Αμερική πριν από 10.000 χρόνια.


Σύμφωνα με το λεξικό Merriam-Webster, η ονομασία του αβοκάντο προέρχεται από την αζτεκική λέξη ahuacatl, που σημαίνει όρχις. Το όνομα του φρούτου φέρεται να σχετίζεται με το… σχήμα του.


Όταν οι Ισπανοί κατακτητές έφτασαν στις ΗΠΑ, τα αβοκάντο κέντρισαν το ενδιαφέρον τους. Τότε, το φρούτο αναφέρθηκε για πρώτη φορά σε γραπτό.


avocado 2351191 1280
Πηγή: Pixabay


Ακόμη και πριν το αβοκάντο αρχίσει να εξαπλώνεται στις ισπανικές αποικίες, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, καταναλωνόταν ήδη λόγω της γεύσης του αλλά και για λόγους υγείας, όπως αναφέρει άρθρο του 2007 που εμφανίστηκε στο Harvard Papers in Botany.


To 1605, o Ισπανός στρατιώτης και ποιητής Γκαρθιλάσο ντε λα Βέγκα περιέγραψε το αβοκάντο ως ένα «πεντανόστιμο φρούτο και πολύ καλό για την υγεία των ασθενών», όπως αναφέρει η σχετική έρευνα. Ο ποιητής πιθανώς να είχε «δει» από τότε κάτι που σήμερα γνωρίζουμε μετά βεβαιότητας – ότι τα αβοκάντο είναι μια πηγή υγιεινών μονοακόρεστων λιπών.




https://cpfuxkeo.blogspot.com/2019/03/blog-post_78.html

No comments:

Post a Comment