Wednesday, March 27, 2019

τζουμας νικητας συβοτα

https://tvifmuhh.blogspot.com/2019/04/blog-post_22.html
το σπιτι μου περιστερι
τζουμας νικητας συβοτα

Ο κεντρικός ορθοστάτης του τυμπάνου του δυτικού αετώματος του Παρθενώνα κατέβηκε με επιτυχία, παρουσία της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Μαρίας Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, του προέδρου της Επιτροπής Συντηρήσεως Μνημείων Ακροπόλεως (ΕΣΜΑ) ακαδημαϊκού Μανόλη Κορρέ και της Προϊσταμένης της ΥΣΜΑ Βασιλικής Ελευθερίου.


δωρακια πρωτοχρονιας

Για το έργο, βρίσκεται σε εξέλιξη η πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων, που θα ενισχύσει την ομάδα των μονίμων και αορίστου χρόνου υπαλλήλων της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης (ΥΣΜΑ).


18145317


Εκτός από τον κεντρικό ορθοστάτη και άλλοι λίθοι του δυτικού αετώματος παρουσιάζουν σοβαρές θραύσεις λόγω της διάβρωσης των σιδηρών συνδέσμων, που τοποθετήθηκαν τον μεσοπόλεμο και για το λόγο αυτό η επέμβαση στην περιοχή κρίθηκε ως απολύτου προτεραιότητας. Η καθαίρεση, εκτός από τρεις λίθους του ορθοστάτη, περιλαμβάνει και πέντε λίθους του τοίχου, που βρίσκεται όπισθεν του τυμπάνου. Οι εργασίες εξυγίανσης από παλαιά κονιάματα και σιδηρούς συνδέσμους και συστηματικής συντήρησης, που απαιτούνται σε όλους του γειτνιάζοντες λίθους, θα πραγματοποιηθούν επί τόπου και εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν δύο χρόνια.


18145314


Εκτός από το δυτικό αέτωμα, εργασίες αποκατάστασης θα γίνουν στο βόρειο τοίχο του σηκού του Παρθενώνα. Επίσης θα συνεχιστεί η διαμόρφωση των ραβδώσεων στα συμπληρώματα των κιόνων του προνάου και η αποκατάσταση και ανατοποθέτηση των δοκών της οροφής του δυτικού πτερού του μνημείου.


Στα Τείχη, οι εργασίες θα ξεκινήσουν από περιοχή της βόρειας πλευράς πλησίον των Προπυλαίων, όπου ήδη έχει τοποθετηθεί ικρίωμα και θα συνεχιστούν επίσης στη βόρεια πλευρά στην περιοχή του Ερεχθείου. Μικρότερης κλίμακας επέμβαση προβλέπεται σε περιοχή του νότιου τείχους κοντά στην ΝΑ γωνία του βράχου.



τζουμας νικητας συβοτα
https://mggenitx.blogspot.com/2019/04/blog-post_68.html

No comments:

Post a Comment